Rólunk

Sol omnibus lucet” azaz „a nap mindenkinek süt”, ahogy mondja a régi latin közmondás. A Nap tevékenysége a felelős a megújuló energiaforrások kialakulásáért.

Cégünk 2007. októberében alakult azzal a céllal, hogy a megújuló energiaforrások terjedését segítsük az épületgépészeti alkalmazások területén. Célunk, hogy a környezetünkben fellelhető energiaforrásokat minél szélesebb körben ki tudjuk használni. Ezzel hozzá szeretnénk járulni a CO2 kibocsájtás csökkentéséhez. Meggyőződésünk, hogy a biomassza felhasználása a környezetvédelmi értékeken túl helyi munkahelyteremtő és munkahely megőrző lehetőségeket rejt magában.

Az elmúlt években épületgépészeti tervezéssel, energetikai tanácsadással foglalkoztam. Ezen munkák végzése közben tapasztaltam, hogy az energiahatékonyság, az energiaforrások gazdaságos kihasználása, a környezettudatosság,valamint a megújuló energiaforrások alkalmazása egyre fontosabb szempont a beruházók számára. Az „Energiagazdálkodási szakmérnöki” valamint az „EU-rendszerű energia auditori” szakképzések segítettek abban, hogy az ilyen jellegű feladatokat magasabb szintű felkészültséggel végezhessem.

Cégünk elsősorban a biomassza fűtés területén, a különböző fatüzeléses (faapríték, pellet és faelgázosító kazánok) megoldásokban,  valamint a napenergia hasznosításában tud a megrendelők segítségére lenni.

Boronkai Miklós

ügyvezető igazgató
Okovalentia Kft.